Aftercare

Tatuoinnin hoitamiseen on useita eri hoito-ohjeita, tässä hyväksihavaittu versio.

1. Poista side muutama tunti tatuoimisen jälkeen, älä kuitenkaan pidä sidettä yli 12 tuntia. Pese tatuointisi huolellisesti puhtaaksi ylimääräisestä väristä, veriplasmasta ja vaseliinista, lämpimän juoksevan veden alla, käytä mietoa hajustamatonta saippuaa. Painele kuivaksi, älä hankaa. Anna olla noin 15-30 minuuttia ennen kuin levität ohuen kerroksen rasvaa. Käytä punaista Bepanthen voidetta. Muutaman ensimmäisen päivän aikana voit toistaa 2-4 kertaa kohdan 1, koska tuore tatuointi voi vuotaa kudosnestettä ja nostaa hieman ylimääräistä väriä pintaan. Tämä on normaalia, älä huolestu. Kudosnesteen pitäisi antaa tihkua pois, peittämättä sitä rasvaamalla. Siksi ilmakuivaus. Älä peitä uudestaan kelmulla/siteellä.

2. Jatka rasvaamista ja hoitoa kunnes tatuoitu iho alkaa kuoriutua, älä hankaa jos iho kutiaa. Voit vähentää rasvaamista tässä vaiheessa. Tatuointi paranee noin 4 päivästä viikkoon henkilöstä, elintavoista ja tatuoidusta ihonkohdasta riippuen. Tänä aikana tulisi välttää auringonottoa, solariumia, saunomista, uimista/kylpemistä ja pitää huoli ettei tatuointi pääse hankautumaan. Auringonotto ja solarium voivat haalistaa tatuointia merkittävästi!  Älä raavi tai revi ihoa, tatuoinnista voi lähteä väriä. Ihon palautuminen täysin normaaliksi kestää useita viikkoja.

3. Kämmenet, sormet, jalkapöytä, nilkka ja vyötärölinja vaativat erityistä huomiota hoitaessa. Paksummissa ihonkohdissa tatuointi voi hyvinkin hoidettuna näyttää hieman vaaleammalta. Jos tatuointiin ilmestyy rupea, kuplimista tai muuta ihoärsytystä anna sen kohdan kuivaa, älä revi rupea äläkä pahenna tilannetta rasvaamalla. Liialla rasvaamisella tukit huokoset ja tatuoidusta kohdasta voi lähteä väriä. Käytä tervettä järkeä, älä ylihoida. Jos jokin asia tatuoinnin hoidossa huolestuttaa, ota yhteyttä tatuoijaasi.